teisipäev, 9. august 2011

Tikri-kohupiimakook

Olen juba teist nädalat järjest valmistanud super head tikri-kohupiimakooki. Retsept pärit raamatust "Plaadikoogid ja -pirukad".  Kook ei ole ei magus, ega hapu vaid vahepealne, kui ühe tüki võtad, siis ei tule lõppu ennem kui kook on otsas.
 Retsept.
Põhi:
       5,5 dl jahu
        2    dl suhkrut
      250   g võid
Kate:
       2    muna
       1 dl suhkrut
   400 g kohupiima
   200 g hapukoort
   500 g tikreid
marjadele suhkurt ja kaneeli

Valmista põhja ainetest tainas. Suru 2/3 tainast vormi põhja ja äärtele. Klopi munad ja lisa suhkur. Sega hulka kohupiim ja hapukoor. Laota puhastatud ja poolitatud tikrid tainale. Raputa peale suhkur ja kaneel . Vala peale kohupiimasegu ja raputa peale ülejäänud tainapuru. Küpseta 200 kraadises ahjus 45 minutit., alanda kuumust ja küpseta veel 10 minutit.
















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar