laupäev, 24. veebruar 2018

Eesti 100

Head Eesti Vabariigi 100. aastapäeva!

Pidupäeva puhul küpsetasin Pavlova tordi. Põhja jaoks retsepti  leidsin siit .

Pavlova:

4 munavalget
200g suhkrut (ma panin natuke vähem, muidu jube magus)
näpuotsatäis soola
2 tl tärklist
1,5 tl valge veiniäädikat
0,75 tl vaniljepulbrit

Kate:

4 dl vahukoort
200g toorjuustu
1dl tuhksuhkurt (panin natuke vähem)
3 suurt peotäit külmutatud mustsõstraid


Kuumuta ahi 160ºC. Joonista küpsetuspaberile 26 cm rõngas, tõsta see ahjuplaadile.
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale tärklis, veiniäädikas ja vanilje ning sega ettevaatlikult läbi.
Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis).
Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi). Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.
Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks, siis lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Lisa külmutatud mustsõstrad. Tõsta kreem Pavlova keskele süvendisse, serveeri ja söö kohe.

2 kommentaari: